0

У лтрамаратонец ще тича 560 километра за европейската квалификация България – Сърбия.

Сърбинът Александър Киканович има мисия да помага на болни деца и такива в неравностойно положение. Новата му благотворителна инициатива е за набиране средства за лечението на 3-годишния Коста. За да успее, Кикан прави това, което може най-добре – да тича. Той тръгна от град Крупан в Западна Сърбия в неделя (11 юни) и се очаква да пристигне в София на 16 юни.
„Ще ме чака посланик Желко Йович, заедно ще присъстваме на мача България – Сърбия. Ще запознаем хората с мисията ни и се надявам да помогнем“, заяви маратонецът пред „Пиротске вести“.


Човекът с голямо сърце има богат опит в тичането с благотворителна цел. Изминал е около 5600 км, събрал е над 150 000 евро, раздал е и хиляди пакети с хуманитарни помощи.

Мачът на нашите национали с лидера в групата Сърбия е на 20 юни в Разград. Съседите идват без ударното си трио в атаката - Александър Митрович, Лука Йович и Душан Влахович.
„Със сигурност отсъствието им е минус за нас, но всички останали сме готови да се нагърбим с отговорността да ги заместим. Ако ми бъде гласувано доверие, ще направя всичко да го оправдая“, заяви нападателят на ЛА Галакси Деян Йовелич, който има едва 4 мача за Сърбия. „Ще се опитаме да направим така, че отсъствието на тримата страхотни играчи да не се отрази. Нашата цел е да се класираме на европейското първенство, а това минава през победа над България“, коментира пък Джордже Йованович. Той дебютира за Сърбия миналия юни срещу Словения и оттогава не е играл.