0

Н амиращият се на последното място в Първа лига отбор на Царско село привлече още две нови попълнения преди първия шампионатен мач срещу Берое (Стара Загора) в неделя. "Царете" съобщават на официалната си страница, че част от клуба са вратарят Гуидо Гуериери и нападателят Иван Лендрич.

Те подписаха договори с клуба и ще бъдат на разположение на треньорското ръководство на утрешния мач в елита, тъй като жълтите им карти са пристигнали в БФС и картотеките им вече са активни.

Още двама чужденци бяха картотекирани в Царско село ден преди мача с Берое в Първа лига

 Още двама чужденци бяха картотекирани в Царско село ден преди мача с Берое в Първа лига
Царско село

Мачът с Берое е от 12:45 часа в неделя на „Арена Царско село“ над Околовръстното на София. Отборът ще бъде воден от италианския специалист Андреа Сасарини и Йордан Стойков. В щаба влизат още Любен Николов, Никола Силвестри и Никола Донев.

30-годишният централен нападател Иван Лендрич е роден в Сплит, тръгнал от школата на местния Хайдук, а за последно бе част от кипърския Неа Саламина. България е 12-ата страна, в която ще играе високият 1,84 м хърватин след Хърватия, Румъния, Гърция, Австрия, Италия, Молдова, Франция, Кипър, Босна и Херцеговина, Словения и Белгия. Играл е за босненските Железничар Сараево и Зрински (Мостар).

Кариерата му минава през отборите на Олимпия Любляна и Целие в словенската лига, Ланс (Франция), Керкира, Милсами (Молдова), Зюдтирол (Италия), елитният белгийски клуб Зулте Варегем, Капфенберг (Австрия) и Херманщад (Румъния)

Преминава през всички формации на националния отбор на Хърватия, без първия отбор, като за младежите има 7 мача и 2 отбелязани гола.

В два сезона стана голмайстор на първенството на Босна и Херцеговина.

25-годишният вратар Гуидо Гуериери пристига от тима на Салернитана. Преди това в рамките на няколко сезона е част от Лацио, с който записва своя дебют в италианската Серия А, а също така е част от отбора, който печели Купата на Италия, както и два пъти Суперкупата на Италия.

С привличането на Гуериери вратарите в отбора стават четирима. Нападателите също са четирима след идването на Лендрич.

Царско село е на последното 14-о място в класирането­ на Първа лига с 11 точки от 19 мача, като изостават на 5 от предпоследния Пирин (Бл).