0

Ц арско село победи Пирин с 3:0 и се изравни по точки в класирането с тима на Ботев Враца. Така в директния сблъсък между двата тима ще се реши кой от тях ще изпадне директно във Втора професионална лига и кой ще играе бараж за оцеляване в елита.

И двата отбора имат по 24 точки на последните 2 места в класирането. Така от сигурни изпадащи "царете" имат реален шанс да играят бараж за оставане, като заемат предпоследното място в класирането. 

Кървавият мач е на 16 май във Враца от 17:30 часа, в него двата отбора ще бъдат изведени от италиански треньори: Дженаро Йецо (Ботев Враца) и Стефано Макопи (Царско село)

Двамата вече започнаха да подгряват сблъсъка. „Мачът с Ботев Враца ще бъде мачът на сезона за нас“, каза Стефано Макопи след боя с 3:0 над Пирин. „Благодаря на футболистите за старанието. Не останах доволен от второто полувреме и от начина, по който позволихме на Пирин да играе и им дадохме топката. Нямахме право да играем така, ядосах се", призна Макопи.

Сънародникът му Дженаро Йецо, който отскоро е начело на Ботев Враца и още не знае имената на всичките си играчи, по-рано каза след 1:1 с Локо София: „Не ни пречи по никакъв начин значението на следващата среща. Всички знаят, че ще има такава директна битка за оцеляване. За нас това са първите финали, като надеждата е да има още, така че няма проблеми.

Не мога да кажа нищо лошо за моите момчета, те са представиха добре срещу един много силен противник (Локомотив София). Това са момчета от втория отбор, защото има доста контузени. Момчетата трябва да се адаптират към идеите ми. С малко дни на работа отборът реагира много добре. За следващата среща ще се възстановят още двама, които са добри.“

Царско село започна отлично срещу осигурилия си оставането в Първа лига Пирин. Бившият национал Бодуров сбърка при изнасянето на топката и „царете“ направиха светкавична контраатака, при която Венцислав Христов с мощна тупалка препарира Янко Георгиев на вратата на „орлетата“.

Само 8 минути по-късно отново Христов бе оставен непокрит на задна греда, като централният нападател отново демонстрира точността на удара си и вкара със силен шут в близкия ъгъл.

Пирин опита да реагира едва през второто полувреме. В 59-ата минута Станислав Костов вкара топката в мрежата, но ситуацията бе преразгледана от системата за видео повторения и попадението бе отменено, тъй като нападателят е бил в тънка засада.

В 70-ата минута Реди Каса направи 3:0 за Царско село след точно изпълнена дузпа, въпреки че вратарят Янко Георгиев стигна до топката, но не успя да я избие. В последните минути Николай Николов направи голям пропуск за Пирин, като получи чудесно подаване от Христофор Хубчев, но на празна врата стреля в напречната греда. 
 
"Надявам се мачът да е харесал на всички. Вкарах хубави голове и друг път съм имал подобни положения. Имам самочувствие, че мога да вкарвам. Срещу Ботев (Враца) ще е футболен мач, не война", коментира и голмайсторът на Царско село Венци Христов.

Първа лига, плейофи за оставане в елита: 

Царско село - Пирин 9 3:0 (2:0)
"Царско село"

Царско село: Хадим Ндиае, Мартин Кавдански, Валентино Пулиезе, Жереми Петрис, Реди Каса, Пиер Зебли (87 - Фелипе Ронкети), Алесандро Копола, Лукас Мартинс, Седрик Каломбо (88 - Алесандро Мартела), Николай Николаев, Венцислав Христов (83 - Давиде Витурини);

Пирин: Янко Георгиев, Венцислав Бенгюзов (78 - Николай Николов), Вячеслав Велев, Стилиян Николов, Николай Бодуров, Петър Занев, Христофор Хубчев, Красимир Станоев, Светослав Дяков, Станислав Костов, Преслав Йорданов (78 - Даниел Иванов)

голмайстори: 1:0 Венцислав Христов 11, 2:0 Венцислав Христов 19, 3:0 Реди Каса 70 дузпа
Главен съдия Владимир Вълков

жълти картони - Пиер Зебли, Алесандро Мартела (Царско село), Христофор Хубчев, Вячеслав Велев, Светослав Дяков, Венцислав Бенгюзов (Пирин)