0

Ц арско село победи Пирин с минималното 1:0 Пирин в последния двубой от редовния сезон на Първа лига. Успехът на "царете" донесе Венцислав Христов, който вкара от пряк свободен удар в 25-ата минута. 

След загубата Пирин не успя да се класира в първата четворка на втората осмица и остава в групата на изпадащите с 27 точки. Царско село е последен с 16 точки. Другите два тима в тази група са Локомотив София и Ботев Враца. 

"Не можахме да отвърнем на агресията на съперника. Не показахме агресията от предходните мачове. Искахме на всяка цена да вземем победата, но трябва да отдадем заслуженото на отбора на домакините, заяви след двубоя старши треньорът на Пирин Радослав Митревски. - В съвременния футбол никой отбор не може да бъде подценяван. Играхме сякаш имаме много точки. Подходихме малко надменно. 

Настроението ни и самочувствието ни беше разклатено след загубата от Левски. Играчите трябва да бъдат готови по всяко време. Футболът не е само един мач или един месец."

Колегата му от Царско село Стефано Макопи заяви: "Справихме се добре в нападение. Мачът с Локомотив София още ни горчи, но днес се справихме по-добре в това да вкараме гол.

Намерихме доста добър баланс между защитата и атаката. Сега трябва да рискуваме повече, за да можем да се спасим и да постигнем целта си.

През цялата седмица подготвяхме точно такъв мач - да бъдем по-агресивни от тях и това ни донесе късмет. Ще пробваме всичко по силите ни и още следващия двубой ще пробваме да спечелим трите точки."