0

С лед разочароващото представяне от началото на сезона и последното място в есенното класиране Царско село най-вероятно ще доиграе сезона само с юноши. Лансираната идея, че има вариант отборът изобщо да не участва в елита през пролетта, бе отречена от важните фактори в управата. И Стойне Манолов, и президентът Иво Андреевски са категорични, че ако се стигне до такова решение, те ще го обявят на пресконференция.

„Ще има промени. Ще се разделим с доста футболисти, но не мисля, че има опция да не завършим сезона в елита. Ще направим официално съобщение, след като обсъдим ситуацията с Манолов“, обяви Андреевски пред в. „Мач Телеграф“ вчера.
Вероятно идеята на Манолов е отборът да доиграе сезона с минимални разходи, като за участие в мачовете ще се разчита само на млади български футболисти. От пролетта отборът ще бъде воден от треньор, който тепърва ще бъде определен.


Договорите на Любо Пенев, неговите помощници, както и на почти всички футболисти, ще бъдат прекратени по взаимно съгласие. Този процес вече стартира още преди последния двубой за сезона срещу Ботев Пловдив.

Финансовото измерението на решението, което в Царско село са на път да вземат, може би е около четвърт милион лева. Клубът има да реализира куп свои вземания от трансфери, тв-права, спонсорски договори и други контракти, което е достатъчен аргумент за довършването на сезона. В момента неговият собственик инвестира ежемесечно близо 100 000 лева за издръжката на отбора. При положение, че клубът се раздели с опитните си футболисти и чужденците, сред които има и такива с доста сериозни визитки. Тази сума ще бъде намалена наполовина и до края на май Стойне Манолов със ще може да спести около 250 000 лева.