0

Л удогорец постигна много ценна победа над ЦСКА в дербито от 13-ия кръг на Първа лига. Шампионите се наложиха с 2:1 у дома и така се завърнаха на пътя на победите след разочарованието срещу Локомотив София в миналия кръг.

Головете за успеха на разградчани вкараха Матиас Тисера и Якуб Пьорвоски, който реализира първия си гол с фланелката на „орлите”. Точен за ЦСКА пък бе Амос Юга.

Отличен мач за домакините направи стражът Серджио Падт, който спаси цели седем удара към вратата си. В същото време разградчани показаха изключителна ефективност в предни позиции, отбелязвайки две попадения с едва три точни изстреля.

Това бе осми пореден мач в Разград, в който ЦСКА не успява да запише успех като гост на Лудогорец.

Лудогорец взе дербито на 13-ия кръг с ЦСКА с 2:1. Снимки: start-photo.bg
Лудогорец ЦСКА Лудогорец ЦСКА Лудогорец ЦСКА
24

Разградчани поведоха само девет минути след началото на мача, когато Рик Джонатан намери непокрития Матиас Тисера в наказателното поле, а той с едно докосване прониза Бусато. 

В 57-ата минута Джонатан Линдсет центрира добре от корнер към непокрития Амос Юга, който с глава вкара във вратата на Падт. 

В 76-ата минута Якуб Пьотровски бе изведен от Дени Групер на стрелкова позиция и с първия си гол с екипа на Лудогорец даде аванс на "орлите".

По този начин разградчани събират актив от 26 точки на второто място във временното класиране, докато „армейците“ са трети с една по-малко. Лидер продължава да е  ЦСКА 1948 с 27 точки.