0

Ш ансовете Ноа Сонко Сундберг да играе в дербито срещу ЦСКА в неделя са реални. Гамбиецът уплаши сериозно треньорския щаб и феновете на Левски, след като напусна контузен дербито с Локомотив Сф още след първия гол на домакините в осмата минута. Секунди по-рано той стъпи върху крака на вратаря Пламен Андреев и навехна тежко глезена си, който веднага се поду сериозно.

След срещата се заговори, че контузията е солидна и бранителят, който има и шведски паспорт, със сигурност ще изгори за мача с ЦСКА. От вчера обаче стана ясно, че има сериозна надежда Сундберг все пак да се оправи и да вземе участие в дербито. В това увери прочутият в цяла България чакръкчия Паско Райчев от Пловдив. Вчера журналист от вестник "Мач Телеграф разговаря с него броени часове, след като Сундберг, заедно с лекаря на Левски и помощник-треньора Димитър Телкийски, са дошли в кабинета му.

„Става дума за навяхване. Стъпил е върху крака на вратаря и е изкълчил глезена си. За щастие няма скъсани връзки. Глезенът му е подут, бяха му сложили шина. Аз обаче съм оптимист, че ще успея да му помогна и да го възстановя за мача с ЦСКА. Доколкото разбрах от Телкийски, Сонко е много важен играч за отбора и ще направя всичко възможно той да играе в неделя. В четвъртък ще се видим за още един преглед, знам какво трябва да се направи и съм им казал на левскарите. Пак ви казвам - аз съм оптимист и ако трябва с превързан глезен, но мисля, че ще играе“ - сподели пред „Мач Телеграф“ Паско Райчев.

Припомняме, че благодарение на отличната работа на Паско Райчев, Келиан Ван Дер Каап успя да се възстанови за първия мач между Левски и ПАОК в лигата на конференциите. Тогава Станимир Стоилов отново бе притиснат от кадрови проблеми преди важния мач. „Сините“ обаче победиха солунския тим с 2:0, а нидерландецът бе един от най-добрите на терена.

Впоследствие Паско Райчев помогна и за проблемите на Андриан Краев в кръста и го възстанови за първия мач с малтийския Хамрун, в който „сините“ биха с 1:0.