0

 

Треньорът на ЦСКА Нестор Ел Маестро е поставен под натиск от ръководството на клуба да спечели задължително два мача до края месец февруари, в противен случай може да се раздели с поста си. Според Блиц, фамилия Ганчеви е привикала сръбския специалист и му е поставила ултиматум, ако се издъни в два от следващите три мача, ще си тръгне от клуба. Става въпрос за гостуването на Варна на Черно море и домакинството с Арда за Купата. Мачовете са на 24 и на 28 февруари. Преди това, утре, ЦСКА приема Ботев Враца за старта на пролетния дял в елита. Публична тайна е, че Ел Маестро взима най-високата заплата, давана на треньор в Борисовата градина в ерата на Гриша Ганчев. Нестор е любимец на бизнесмена и поради тази причина през лятото бе върнат в ЦСКА. Търпението и на Ганчеви обаче вече е започнало да се изчерпва. Нестор веднъж се издъни именно с трансферите.

В началото на септември по негово настояване ЦСКА взе Емануел Шакич. Защитникът хич не се понрави на феновете, включително и на ръководството. Трансферната греда дала нов коз в ръцете на началниците, че именно те, а не Ел Маестро, трябва да се занимават със селекцията. На срещата било намекнато, че ръководството има готов вариант за негов заместник и това не е Стамен Белчев. 

Нестор Ел Маестро е под натиск почти от първия си ден на „Българска армия“. Първоначално феновете не приеха особено добре завръщането на сърбина. И до момента те периодично му искат оставката. Сега поводът е недобрата игра в контролите на лагера в Турция. Най-острото недоволство обаче е предизвикано от резултатите срещу отборите в челото на класирането. Нестор Ел Маестро загуби два пъти от Лудогорец – 0:3 и 0:1, и постигна равенства срещу Черно море и Левски – по 1:1. Простите сметки показват, че точно тези загубени точки в края на първенството могат да се окажат решаващи и ЦСКА отново да диша прахта на Лудогорец на върха на Първа лига.

Още новини четете в днешния брой на "Мач Телеграф"

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ В ИНСТАГРАМ

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ В ТИКТОК

АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА КАНАЛА НИ В YOUTUBE

АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА КАНАЛА НИ ВЪВ VBOX