0

Ч ерно море се изравни с лидера ЦСКА начело в класирането в еfbet Лига, след като спечели по изключително драматичен начин с 2:1 гостуването на Етър Велико Търново на стадион „Ивайло“ в мач от 19-ия кръг на първенството.

Всичко в двубоя се разви през второто полувреме.

Черно море откри резултата в 59-та минута. Александър Василев центрира в наказателното поле, където Влатко Дробаров засече топката с крак и успя да реализира. Мартин Величков направи всичко по силите си да спаси и това положение, но след намесата му кълбото се отби в напречната греда и премина зад голлинията.

"Моряците" останаха с човек по-малко в 87-та минута, когато Мазир Сула бе изгонен с втори жълт картон заради изблъскване на съперник без топка.

Страхотна драма се разигра в добавеното време на стадион "Ивайло". Етър изравни резултата след много спорно отсъдена дузпа за игра с ръка. Мартин Тошев застана зад топката и успя хладнокръвно да отбележи от бялата точка.

Това обаче не бе всичко в тази среща. Буквално в ответната атака, която се оказа и последна, Васил Панайотов донесе трите точки за Черно море с последния удар по топката.

Накрая и треньорът на варненци Илиан Илиев бе изгонен заради протести срещу съдийското решение за дузпата и ще бъде наказан за следващия мач на тима си.

С победата "моряците" се изравниха с ЦСКА на върха в класирането с по 42 точки от 19 мача. Лудогорец е трети с шест точки пасив и два двубоя по-малко от лидерите.