0

Ч ерно море постигна трудна победа с 2:1 над Локомотив Пловдив в здрав мач и с две ключове намеси на системата ВАР. 

Васил Панайотов успя да открие в 31-а минута. Джовани изравни само 5 минути по-късно. В последната минута на полувремето Димитър Илиев изпусна дузпа. В 65-а минута ВАР отмени попадение на Алекс Фернандес.

Живко Атанасов даде отново аванса на своя тим в 72-рата минута, което се оказа и победното попадение в срещата. 

С успеха си „моряците“ имат вече 45 точки, колкото и Левски, но изместват „сините“ от четвъртата позиция. Локомотив вече е на шестото място с актив от 43 точки.

В 31-вата минута натискът на домакините даде резултат. Едгар Пачеко получи чудесен пас на левия фланг, огледа се и центрира на главата на Васил Панайотов, който матира Динко Хоркаш за 1:0. 

Едва 5 минути по-късно обаче, сякаш от нищото, Локомотив Пловдив изравни. Топката стигна до Матеус, който с малко късмет задържа кълбото и намери Джовани, чийто удар се оказа неспасяем за Дюлгеров за 1:1.

Така се стигна до 45-а минута, когато Димитър Илиев беше съборен в наказателното поле, а след проверка с ВАР Георги Давидов отсъди наказателен удар за "смърфовете". Зад топката застана Илиев, но неговия слаб удар беше отразен от Иван Дюлгеров. 

В 65-ата минути домакините си помислиха, че са повели, но това не се оказа факт. Алекс Фернандес матира Динко Хоркаш, но след преразглеждане от ВАР Давидов прецени, че има нарушение срещу Ерик Сорга. 

В 72-рата минута все пак логичното се случи и варненци отново взеха аванс. След ъглов удар от страна на Алекс Ферннадес, Стефан Велев отклони топката с глава, а Живко Атанасов вкара на почти празна врата.

До края на мача Хоркаш се отчете с още една много важна намеса, а стихийният натиск на "смърфовете" не доведе до сериозни голови шансове.