0

Ч ерно море официално депозира жалба срещу главния съдия Никола Попов и ВАР-рефера Иво Андреев на мача с Локомотив Пловдив от 28-ия кръг на Първа лига, завършил 1:0 за "железничарите". 

Към нея е приложено и видео на момента в 90-ата минута на мача, когато при центриране, топката се отклони от ръката на Милош Петрович и промени траекторията си. Претенцията на клуба от Морската столица е, че в този момент е трябвало да получат дузпа. Но нито реферът на терена, нито колегите му от стаята за видеопомощ (ВАР) са реагирали, за да спрат играта.
Ето какво публикуваха на официалния сайт на клуба.

„Хитрото“ поведение на реферите ни накараха няколко дни да мислим дали да Ви сезираме с жалба или за пореден път да подминем избирателното прилагане на правилата на играта футбол. Конкретно: В 90-ата минута на срещата, при центриране, топката се отклони от ръката на Милош Петрович и промени траекторията си. Считаме за редно, главният рефер Попов да бе разгледал тази ситуация детайлно и така да вземе информирано решение има ли няма дузпа. Тук е мястото да посочим „умната“ пасивност на Андреев, който пред екрана има чудестна видимост на ситуацията. Безспорно е, че това съдийско решение повлия на крайния изход на срещата…", пише в съобщението на ПФК Черно море.

След тази загуба варненци останаха на 3-о място в класирането с 58 точки, изпреварени с 2 от ЦСКА, който малко по-рано победи в същия кръг Левски с 2:0. Локомотив Пловдив изпревари „сините“ и се изкачи на 4-о място с 53 точки.