0

Ч ерно море спечели дербито за върха в класирането в мач от 22-ия кръг от efbet Лига, побеждавайки драматично ЦСКА с минималното 1:0.

Екшънът на „Тича“ беше пълен, а гол на Живко Атанасов в 88-ата минута раздели двата отбора и остави трите точки в морската ни столица.

В хода на мача голямото внимание падна върху нападателя на гостите – Фернандо Каранга. През първото полувреме нападателят си изкара жълт картон, а минута след това реализира попадение. То обаче беше отменено поради тънка засада, която беше маркирана от страничния рефер. След това решение Каранга си изля гнева върху него, но второ наказание не последва. До края на частта пък отново той на няколко пъти попадна в екстремни ситуации, а през второто полувреме беше изгонен заради груб фал в краката на Васил Панайотов.

Същата съдба споходи и играчът на Черно море – Мазир Сула, който преждевременно пое към душовете.

Така, ЦСКА за пореден път през сезона не можа да победи пряк конкурент в битката за първото място, като „червените“ на Нестор Ел Маестро нямат успех нито срещу Лудогорец, нито срещу Черно море, нито срещу столичния съперник – Левски. Именно заради това и от „червената“ агитка на „Тича“ се чуха викове „Оставка“ именно по адрес на наставника.

Победата прати временно варненци на първото място с 48 точки, три повече от втория Лудогорец, който е с два мача по-малко. ЦСКА остава трети 45 точки. 

Източник gong.bg