0

Ш ефът на школата на Черноморец 1919 Бургас и член на УС на клуба в оставка Илиан Илчев разпространи изявление до медиите чрез БТА по повод интервю, в която са казани неистини по негов и на клуба адрес. Илчев отхвърля всички обвинения и разказва какво се е случило в отношенията с Крушарски, който в събота на стадион "Черноморец" е провел част от "BG trials" (Бг Футболни проби) – инициатива за проби на момчета в различни възрасти, които се предлагат на клубове. След няколко града преди това, в Бургас това събитие се е състояло на 18-и юни. Явно не е било и особено посетено.

"По повод на интервюто, което е дал днес Ивайло Крушарски и намесва няколко пъти моето име, отговарям с подробности на всички лъжи. Наистина се видях с тоя измислен герой и баба му преди 3 седмици, като срещата се състоя по молба на Митко Костов (б.р – Димитър Костов е председател на Областния съвет на БФС-Бургас). Обясняваше ми как треньори от Италия и Англия щели да провеждат тренировки на деца от различни възрасти и скаути от Удинезе, Наполи, Уест Хем, Астън Вила и други европейски отбори щели да ги наблюдават. Ставаше въпрос не за деца от школите в града, а за такива, които не тренират и щял да ги събира от училищата. Удобно спести, че таксата за участие на дете в това мероприятие, което се провежда за ден, е 100 лв.", казва Илчев, бивш футболист в Бургас и в момента бизнесмен в туристическия бранш. 

"Преди седмица ми се обади и едва ли не ми заповяда да му осигуря 30-40 топки, размер 4, и 50 топки, размер 5, както и конуси, хърдели, потници и забележете - четирима треньори които да проведат тренировките. Също така ми заяви, че нямало да има скаути от Италия и Англия, а само от български отбори. Искал и да наредя на треньорите да задължат децата от всички набори да участват в тези проби. Категорично му отказах и забраних на нашите треньори да задължават децата да участват. Как си представяте аз да задължа родителите да плащат по 100 лв за тази измама? Ако беше нещо сериозно аз лично щях да поема тези такси на цялата школа. После разбрах, че и другите школи са забранили да се принуждават деца да участват в тази пародия. Ние нямаме против децата да се развиват и в Черноморец те се развиват. Виждате последните резултати на школата, а и знаете колко наши момчета има в националните отбори".

"Нещо се е объркал тоя мушмурок с таксите, които щели сме да загубим. На първо място искам да му кажа, че при нас в Бургас те се въведоха последни. Таксите в школите в Бургас са по 60, а не по 50 лв, както той си измисля. Колкото до терена, на който се проведе това нещо, той си го избра. Казах му, че централният и още един са затворени за пресяване за началото на подготовката на мъжете и школата, и той си избра този терен“. 

Бившият защитник уточнява, че той не е бил на щатна длъжност, за да бъде уволняван от клуба. Единствено е подал е оставка от УС, която все още не е разгледана от Общото събрание, какъвто е начинът на работа в Сдруженията. И решението му е отдавна мотивирано с писмо до медиите, като няма нищо общо с въпросния маловажен случай.

"От една седмица не съм в България, но въпреки цялата пародия, която сътвори, се обадих да му отключат съблекалните и терена, за да си проведе мероприятието, да изкара някой лев. Че ми се вижда слабичък, да изкара нещо. Нямам представа кой му е искал пари и го е заплашвал, със сигурност не е от Черноморец. Този мушморок се мъчи да се упражнява на гърба на Черноморец и на мой гръб, но няма как да му се получи. Съветвам го да си гледа бабата и да се хване да поработи нещо. Даже мога да ги взема да работят при мен за сезона, търсим камериерка и градинар, завършва Илчев с ирония.