0

П оследният нов член на Втора лига Черноморец 1919 (Бургас) проведе първата си тренировка за новия сезон, в който ще бъдат воден от новия старши треньор Ангел Стойков, съобщава БТА. Групата, която започна под негово ръководство, е от 28 футболисти. Сред тях личаха имената на няколко нови играчи - миналите през Левски Тодор Чаворски и Пламен Димов, бившите футболисти на ЦСКА 1948 Димитър Тодоров,  Петър Генчев и Мариян Димитров, игралият в Черно море Живко Петков, както и Димитър Жеков. Без Чаворски обаче всички останали са от Бургас, юноши са или на Черноморец, или на Нефтохимик. Левият защитник Димитър Жеков, както Генчев и Димитров, за последно играха в Созопол.
Отдавна е ясен и екипът, с който ще работи Ангел Стойков. Негов помощник ще бъде Марчо Дафчев, Даниел Бенчев е кондиционен треньор, а за подготовката на вратарите ще отговаря Тихомир Тодоров. Това напрактика е напълно нов щаб, тъй като не личат нито Любомир Божинов, нито Венелин Димов.
"За мен е голям чест и отговорност. Трябва да направим добра организация като клуб и отборът да се утвърди в професионалния футбол. Времето ни притиска, но с много труд, работа и дисциплина съм убеден, че ще успеем", коментира Стойков.


На първата тренировка присъстваха няколко знакови фигури на бургаския и български футбол. Да уважат завръщането на Черноморец в професионалния футбол бяха дошли Златко Янков, Димитър Димитров - Херо и Диян Петков.

Реално Черноморец 1919 последен от всички професионални отбори започна лятната си работа, тъй като попълни групата по административен път. Акулите завършиха на 2-о място в Югоизточната Трета лига, но се възползваха от отказа на Несебър да играе една група по-нагоре. "Синият" отбор от Бургас се връща при професионалистите след осем години пауза, изпадайки през 2015-а година.