0

О тборът на ЦСКА-София привлече левия краен защитник Михаел Гонсалвеш 'Мика' Пинто, съобщиха запознати със ситуацията източници от клуба. Не се съобщава трансферна сума за футболиста, който в момента е със 700 000 евро пазарна цена според специализирания сайт „Трансфермаркт“. Мика Пинто има и португалски паспорт.

31-годишният национал на Люксембург (31 мача и 1 гол за селекцията), който може да действа и в лявата част на халфовата линия, пристига в Борисовата градина от нидерландския Витес, за който записа 26 мача с един гол и две асистенции през миналия сезон.

Пинто, който е преминал през юношеските формации на френския Метц и португалския Спортинг Лисабон, е първото ново попълнение след идването на Александър Томаш за старши треньор.

В кариерата си високият 1,76 м Мика Пинто е играл за испанския Рекреативо Уелва, португалските Беленензеш и Униао Мадейра, както и нидерландските Фортуна Ситард, Спарта Ротердам и Витес.

Той няма да се засече при „червените“ със съотборника си от защитата на Люксембург Енес Махмутович, който премина в НАК Бреда в Ередивизи на Нидерландия.

В момента ЦСКА-София преговаря и за камерунския полузащитник Джеймс Ето'о от Ботев Пловдив. Неговият договор с "канарчетата" е до лятото на 2025 година.

Междувременно "червените" се разделиха по взаимно съгласие с крилото Симеон Александров. През настоящия сезон младият футболист изигра 3 мача за ЦСКА-София II. Той се присъедини към отбора през 2022 година и дебютира на 15 октомври 2022 г. при победата с 4:0 над Хебър Пазарджик.

20-годишният Александров пристигна при "червените" от Септември София, но така и не успя да се наложи в първия състав и бе преотстъпен обратно в Септември, а след това и в Пирин Благоевград.

Източник: БТА