0

Д анило Асприля не успя да се разпише в дербито с Левски. Той имаше малшанс да удари греда и така феновете се разминаха с епизод, който шеше да остане завинаги във фолклора на битките със "сините" - радостта му при гол. След всяко свое попадение той имитира крокодил. 

„Получих прякора си преди 8-9 години. След като напуснах България отидох в Обединените Арабски Емирства и там започнах да изразявам радостта си, наподобявайки крокодил“, обясни Асприля. Нападателят заяви, че целите на клуба са да спечели всички възможни трофеи.  

„Щастлив съм,че се завърнах в тази страхотна държава, която усещам като своя дом. Още, когато напуснах бях убеден, че ще се върна някога тук. От няколко години бях готово да го направя. Опитвам се да помагам с опита си, но в ЦСКА има много опитни футболисти. Опитвам се да предавам именно знанията си на младите. Загубата от Локомотив Пловдив бе много тежка за нас. Но ние знаехме, че мачът с Левски ще е съвсем различен. Успяхме да обърнем нова страница. Аз мисля, че ЦСКА трябва да печели всеки мач. Всички знаят какво означава дербито между двата тима за българския футбол. В тези години в този мач участват доста силни футболисти“, завърши той.