0

З а първи път от много години лятната подготовка на ЦСКА тръгна доста тегаво, без фанфари, почти без нови футболисти. Като цяло картината при „червените“ е доста тегава, защото до момента клубът има сериозни затруднения в селекцията. Искани чуждестранни играчи отказват да дойдат по обясними причини – отсъствие от евротурнирите. Но и на българския пазар ЦСКА е в слаба позиция. Преминаването на Асен Йорданов от Пирин в Ботев, след като бе дал дума, че ще дойде в София, е достатъчно показателен. 

Каква е причината за тази ситуация, която не е никак характерна за клуб, с ореола на гранд на нашия футбол? От самолет се вижда, че в ЦСКА има заложени капани от предишното ръководство, от които новото се чуди как да се измъкне. Поне четирима играчи, с които ЦСКА иска да се раздели и на тяхно място да вземе свежи попълнения, имат солидни договори и нямат никакво намерение да си тръгнат просто така. Най-куриозен е примерът с Амос Юга.

Преди около два месеца той подписа нов 2-годишен договор с клуба, с леко подобрени финансови условия. Да предложиш на играч на 31 години по-дълъг от една година договор е доста нелогично, да не кажем нещо по-грубо. Да не забравяме, че мениджърите на Юга са същите, които накараха „червените“ да продадат голмайстора Дюкенс Назон през зимната пауза. Вместо тях дойдоха напълно амортизираните Данило Асприля и Фернандо Каранга. Резултатът от това се видя в края на сезона

Целия материал четете в днешния брой на в. "Мач Телеграф"