0

С портист Своге отново ще трябва да търси треньор. Георги Чиликов е пред раздяла с клуба, но причината затова не са слабите резултати. Напротив, „шоколадите“ са изключително доволни от работата му, след като започна да гради отбор почти от нулата. 

Логично тимът записа лош старт в първенството, но в крайна сметка направи силна серия в края. Така успя да завърши с равен брой точки с Марица, които се намират над чертата.

Китай не е непознат за Чиликов, който мина през една от най-многолюдните страни в света, като футболист. Той бе част от Далиен през 2008 година. Сега обаче ролята му ще бъде съвсем друга. Бившият нападател на Левски и ЦСКА ще има два вариант пред себе си, за да направи име като треньор там. Той трябва да избира. Първият е свързан с един от областните отбори до 20 години, каквито имаме вече и у нас. Чиликов ще трябва да селектира и пробва младоците от даден регион, а в после най-добрите от тях ще влизат в сметките на националния отбор в тази възраст. Вариант 2 е да поеме тим от Втора лига.