0

Л удогорец победи Слован Братислава с 1:0 във втората си контрола от подготвителния лагер на "орлите" в Австрия. Единствения гол във вратата на шампиона на Словакия вкара Ивайло Чочев в 59-ата минута. Победата на разградчани обаче бе помрачена от контузия на Спас Делев. В 78-ата минута на двубоя той се хвана за задната част на бедрото и легна на тревата, явно показвайки, че е получил разтежение и не може да продължи и бе заменен от Раи Насименто.

И в двата отбора имаше липсващи играчи заради европейското първенство. Лудогорец има двама представители на шампионата в Германия - Якуб Пьотровски (Полша) и Квадво Дуа (Швейцария), а Слован е с трима - Юрай Куцка и Давид Стрелец играят за Словакия, а Гурам Кашия - за Грузия. Панамецът Сезар Блекман пък има ангажименти с националния отбор на страната на Копа Америка. 

Това бе втора проверка за "орлите", след като преди дни разгромиха с 5:0 словенския Приморие.

Първата интересна ситуация се откри пред Руан Секо, който отправи точен удар, с който обаче не успя да матира Мартин Тръновски.

В 24-ата минута Педро Нареси отне топката в центъра на терена, след което тръгна на мощен пробив, който завърши с точен, но слаб шут в ръцете на стража на Слован.

Пет минути по-късно Аслак Фон Витри центрира перфектно в наказателното поле към Руан Секо. Нападателят отправи силен удар с глава, който обаче се отби в гредата.

В 32-ата минута Тодор Неделев пробва своя късмет от пряк свободен удар, но вратарят успя да избие кълбото в корнер. Малко по-късно отново халфът на "орлите" затрудни Мартин Тръновски след изстрел от фал.

Лудогорец победи Слован Братислава в контрола
Лудогорец Слован Братислава контрола Лудогорец Слован Братислава контрола Лудогорец Слован Братислава контрола
28

В 59-ата минута футболистите на Лудогорец направиха страхотна атака, която завърши с центриране по земя на Антон Недялков в наказателното към Ивайло Чочев. Халфът с прецизен удар даде преднина на "зелените".

Малко по-късно Матиас Тисера се разписа, но попадението му бе отменено. Центриране на Недялков бе отклонено от защитник на Слован към своята врата, нападателят изпревари стража на съперника и бутна топката зад гърба му. Флагът за засада обаче бе вдигнат.

В 70-ата минута крилото на Слован Тигран Барсегян стреля технично с левия крак, но кълбото се отби в гредата.

До края на срещата "орлите" не позволиха на тима от Братислава да стигне до гол и заслужено се поздравиха с успеха.