0

И вайло Чочев от ЦСКА 1948 получи купата на в. „Мач Телеграф“ за победител в класацията „Топспринт“ за най-добър играч в първенството. Националът взе трофея си в студиото на „Домът на футбола“ по Диема Спорт вчера. Наградата е не по-малко ценна и от голмайсторския приз предвид компанията, в която тя нарежда халфа. Чочев е общо 30-ият футболист, която я получава от сезон 1990/91 насам. По два пъти №1 са били четирима – Наско Сираков, Иван Цветков, Марселиньо и Димитър Илиев.

ЦСКА 1948 със сигурност също може да се гордее, че вече е част от каймака на българския футбол и заради това, че негов представител е №1 в класацията. Досега едва 11 клуба бяха излъчвали победител, а индивидуалните награди със сигурност са показателни и за колективните усилия на шефове, треньори и състезатели, както признава и самият Чочев.

Според регламента за определянето на крайния победител се вземат предвид, както оценките на журналистите във вестника, така и на треньорите, и феновете, които дават своя вот на редакционните телефони, на електронната поща или чрез социалните мрежи.

- Ивайло, честита поредна награда! Заслужи си я и трябва да си горд от компанията носители на купата, в която попадаш!

- Така е! Много ви благодаря за наградата. Купата е много хубава и ще й се радват в цялото ми семейство. Признателен съм на всички, които са оценили усилията ми и са дали своя глас за мен, под каквото и да е форма. Ще си я сложа на видно място.

- Вече отпразнувахте ли бронзовите медали и като цяло успешния сезон, който изпратихте?

- Ами да. Събрахме се вечерта след мача с Локо Пд и отпразнувахме. Според мен, направихме един много добър сезон с трето място и финал за Купата. Може би остана горчивината от загубения финал и се надявам догодина отново да стигнем финал и да го спечелим. Искам да благодаря на всички треньори, съотборници и хората, които работиха в клуба. Мисля, че всеки даде всичко от себе си. Идва най-трудното. Очакванията ще са по-високи след третото място.

Цялото интервю с Чочев четете в днешния брой на вестник „Мач Телеграф“