0

И вайло Чочев спечели класацията „Топспринт“ за най-добър играч в първенството още след предишния 33-и кръг, когато стана недостижим на върха в генералното класиране. Националът ще получи трофея си след изиграването и на последния мач за сезона, в който неговият отбор приема Локо Пд в опит да затвърди преднината си на третото място пред Левски и да украси силното си представяне през кампанията в Първа лига и с бронзови медали.

Купата от вестник „Мач Телеграф“ ще е не по-малко ценна и от голмайсторския приз предвид компанията, в която ще се нареди Чочев. Той е общо 30-ият футболист с наградата, която се връчва от сезон 1990/91 насам. По два пъти №1 са били четирима – Наско Сираков, Иван Цветков, Марселиньо и Димитър Илиев.

С триумфа си тази година Ивайло Чочев включва и своя клуб в елитната дузина от отбори, чиито играчи са печелили наградата. ЦСКА 1948 със сигурност може да се гордее, че вече е част от елита на българския футбол и по този показател. Все пак индивидуалните награди със сигурност са показателни и за колективните усилия на шефове, треньори и състезатели, както признава и самият Чочев.

Интересното е, че кръг преди края на сезона в тройката на генералното класиране има още един представител на „червените“ - Георги Русев, който изпревари Дюкенс Назон. Втори остава миналогодишният победител Кирил Десподов. Капитанът на Лудогорец остана зад Преслав Боруков от Арда в конкретната класация след последния кръг.

Според регламента в определянето на крайния победител се вземат предвид, както оценките на журналистите на вестника, така и номинациите на треньорите, и феновете, които дават своя вот на редакционните телефони, на електронната поща или чрез социалните мрежи.

Всички носители на приза вижте в днешния брой на вестник "Мач Телеграф"