0

М ъките, които изпитва Стойчо Младенов в последно време около сглобяването на състава, този път ще отпаднат. Причината затова е, че той най-после ще може да търси повече опции в атаката на тима. Вчера „армейците“ си публикуваха клип от тренировка преди двубоя в „Коматево“, на която се вижда, че Феде Варела вече е готов за игра. Аржентинецът се контузи по време на подготовката и пропусна мачовете досега.

Ще оцелее ли Стойчо на „Армията“ след мач №200? Или какъв е най-големият проблем на ЦСКА?

Така Младенов бе принуден да ползва схема с трима опорни халфове, след като Кери пък бе преместен на лявото крило. Ирландецът замени в титулярния състав Вилдсхют, последният втръсна на треньори, шефове и най-вече на феновете с постоянните си пропуски. Според запознати Младенов едва ли ще рискува и да пусне Варела като титуляр. Той най-вероятно ще се появи в игра през втората част. 

Иначе се очаква най-после да видим в по-сериозна роля едно от новите попълнения – Гарсес. Бразилецът се очаква да действа отляво на атаката, а Кери да бъде върнат отново в средата на терена като плеймейкър. Ирландецът не е в най-добрата си форма, но това може да бъде компенсирано с Варела след почивката.

Здравко от Ритон пред Мач Телеграф за ЦСКА: Каква титла, нямаме добър мач през тази година! Футболистите се мотаят като мухи, дори вече не можем да обвиняваме съдиите

В същото време бившият треньор на ЦСКА Бруно Акрапович следи ситуацията около нападателя на „червените“ Бисмарк Чарлс. Босненският специалист, извел Локо Пд до три трофея, в момента е начело на северномакедонския Шкендия Тетово, с който ще участва със сигурност в евротурнирите през лятото. Той е готов да прибере нападателя, когото привлече на „Армията“ миналата зима и да го наложи трайно в мъжкия футбол. Заради различни проблеми Кайзера, както феновете на ЦСКА наричат ганаеца, не може да покаже потенциала, за който загатваше миналата пролет. През този сезон той все още няма гол в шампионата и е записал само 187 игрови минути в общо 8 срещи. Акрапович обаче е наясно с качествата на 20-годишния африканец и е готов да работи отново с него, ако „червените“ решат да се разделят с него. Босненецът е наясно и със сумата, която от ЦСКА са платили, за да вземат правата на Бисмарк Чарлс, която е около 100 000 евро. За Шкендия няма да е проблем да я плати.

Самият треньор обаче все още не е подписал нов договор с клуба от Тетово. Очаква се разговори в тази посока да се водят в предстоящата пауза за мачовете на националните отбори.