0

Т ретодивизионният Спартак (Пловдив) се раздели със старши треньора си Танчо Калпаков преди първата тренировка на отбора за новия сезон, съобщиха от клуба. 

Калпаков, който за последно бе начело на втородивизионния Марек (Дупница) и изведе отбора до участие в бараж за класиране в елита на българския футбол, бе назначен като старши треньор на "гладиаторите" по-рано през този месец. След проведена среща между ръководството на пловдивския клуб и наставника обаче двете страни са стигнали до решението Калпаков да не води отбора. Реално назначението на специалиста от Клисура беше ефективно едва 13 дни. 

Така първата тренировка на Спартак за новия сезон ще бъде водена от Димитър Иванов, Иван Площаков, Николай Николов и Стефан Стойчев.

"Искаме да Ви уверим, че амбицията, която ще поставим пред отбора за този сезон, е влизане във Втора лига", написаха от Спартак (Пловдив). 

Спартак (Пловдив) завърши на 3-о място през миналата година в Югоизточната Трета лига, на две точки от победителя Несебър. Спартаклии в огромна част от сезона бяха на върха в дивизията, бяха сочени за претендент номер 1 за влизане в професионалния футбол, но лоша серия в края на първенството ги провали, пише БТА.