0

Л окомотив и Септември не успяха да се бият в столичното дерби, което се игра в "Надежда". Срещата завърши без победител - 1:1. И то при условие, че от 35-ата минута "железничарите" бяха с 9 души. Александър Любенов бе изгонен още в 15-ата минута за фаул извън наказателното поле срещу Мартин Петков. В 33-ата Антонио Вутов го последва за груба балтия в краката на Мартин Стоянов. 

Съдията Георги Давидов се застрахова в двете ситуации. Първо показа само жълти картони, но след като прегледа нарушенията с ВАР - не прости и на двамата. Въпреки това "червено-черните" откриха първи чрез Юлиян Ненов в 35-ата минута.

Атанас Кабов обаче  изравни в добавеното време на първата част.  Симеон Александров прехвърли цялата отбрана на домакините и намери Атанас Кабов, който прати топката в мрежата през Бабакар Гайе.

През втората част Септември натискаше, а в 68-ата и Фортуна покри домакините. Айкут Рамадан отправи страхотен удар, но топката се удари в напречната греда. Десет минути преди края Септември пропусна отличен шанс, като първо удар на Кабов бе блокиран, а последвалият шут на Митков бе спасен от Гайе.