0

Л удогорец изпусна да вземе аванс в Разград срещу Динамо Загреб, а мисията в реванша става почти невъзможна заради огромните кадрови проблеми.

На реванша в Хърватия няма да могат да играят най-мислещият играч на „орлите“ Каули, който е контузен, а по същата причина срещата пропускат Пад и Клод Гонсалвеш. Най-опасният футболист на разградчани Текпетей пък е контузен. За броени дни за много изгодни суми бяха продаде Алекс Сантана и Пиерос Сотириу, пише в днешния си брой в. "Мач Телеграф".

Най-голяма загуба за ударната мощ нанася липсата на Каули, който има 4 гола и 3 асистенции във всички турнири от началото на сезона. Текпетей също има четири попадения, а толкова има и Сотириу, който също така е осигурил и една асистенция. Много силно стартира шампионатът и дефанзивният халф Алекс Сантана, който вкара на два пъти и има две асистенции. Така за реванша в Загреб от Лудогорец „изтекоха“ цели 14 от 20-те попадения на тима от началото на сезона. От 13-те асистенции пък ще липсват авторите на 6 от тях. 

Цифрите са безмилостни – Лудогорец има общо 33 гола и асистенции до момента, като „виновниците“ за 20 от тях няма да бъдат на реванша в Загреб. Това означава загуба на 60% от огневата мощ. Особено големият удар е при реализирането на попадения – няма ги авторите на 70% от тях, докато при асистенциите загубата достига 47%.