0

Р ъководството на втородивизионния Миньор (Перник) излезе с декларация срещу поведението на съдията Георги Давидов. Според перничани, елитният и международен арбитър е влязъл в стаята на съдиите, ръководили вчерашния мач срещу Етър във Велико Търново.

Според тях, Давидов е човек, от "който цялата футболна общественост е вдигнала ръце докато дерибейства и проваля мач след мач, си позволява вече пряко или непряко да влияе на срещи, в които не участва".

Перничани имат претенции, че Давидов е повлиял на Ивайло Стоянов, който ръководи вчерашната среща, завършила 2:0 за домакините. Головете на „болярите“ паднаха накрая – в 75-ата и 81-вата минута.

Също така в началото на работната седмица ще последва внасяне на жалба срещу Давидов във футболната ни централа.

Миньор (Перник) е решил да информира и Съдийската комисия на УЕФА за поведението на Давидов, като от клуба  изразяват съмнение, че хората на шефа на структурата Роберто Розети знаят за съществуването на търновеца.

Срещата завърши 2:0 за домакините, които стигнаха до победата с голове на Крум Стоянов и Емануил Личев в последния четвърт час. 

С този важен успех "виолетовите" от Старата столица направиха нова сериозна крачка към завръщане в елита, тъй като преднината им пред третия Крумовград е вече 9 точки осем кръга преди края на първенството. 

Миньор пък е само на 4 т. пред последния Витоша Бистрица, като след 26 мача има 29 точки и заема 12-то място от 18 отбора във Втора лига.