0

Б ерое спечели първия мач от новия сезон в Първа футболна лига. Тимът от Стара Загора направи обрат и победи като гост Пирин в Благоевград с 2:1. Срещата се проведе при доста горещо време и определено затрудни играчите. Това е първи успех за старозагорци при дебюта на новия старши треньор Густаво Араголаса, който пък води първия си мач в професионалния футбол.

Украинецът Даниил Кондраков отбеляза първия гол за сезон 2023/24 в 22-рата минута на двубоя, но той не беше достатъчен на Пирин. С две попадения на Вини Трибуле в края на първото и в началото на второто гостите стигна до победата.

За отбелязване е фактът, че в състава на гостите, водени от аржентинеца Араголаса, започнаха цели 7 чужденци.

Дебютният мач за сезон 2023/24 в Първа лига започна с натиск на домакините. Първият точен удар дойде в 3-ата минута, когато Александър Бучков, взет от ЦСКА под наем проби отдясно и шутира, но Родриго Ачинели спаси безпроблемно. 

По-силната игра на домакините бе ознаменувана с гол в 22-ата минута. Тогава Пирин получи пряк свободен удар пред наказателното поле на Берое. Зад топката застанаха украинците Дмитро Семенив и Даниил Кондраков, които отиграха заучено ситуацията. Семенив чукна топката леко към Кондраков, а той стреля силно с десния крак и я прати в долния десен ъгъл на вратата, пазена от Ачинели. По този начин украинецът вкара първия гол в елита за новия сезон.

Густаво Араголаса (вляво) записа първи мач и първи успех начело на Берое при гостуването на Пирин.

 Густаво Араголаса (вляво) записа първи мач и първи успех начело на Берое при гостуването на Пирин.
startphoto.bg

Пет минути след това Максим Ковальов се намеси чудесно, след като левият бек на Берое Жорди Говеа направи чудесен пробив, но не успя да преодолее вратаря. 

В 37-ата минута Трибуле бе изведен на добра позиция вляво от вратата, но Ковальов излезе и пресече подаването.  В 43-ата минута Борис Тютюков проби в половината на Берое и подаде на Медвед, чийто удар обаче бе неточен. 

Точно след изтичането на двете минути добавено време Берое изпълни корнер вляво от вратата на Ковальов. Симеон Мечев центрира чудесно и качи топката на главата на Вини Трибуле, който изравни  - 1:1. 

Втората част започна ударно за гостите. Едва 5 минути след рестарта Майк Севайос бе изведен в коридор вдясно от вратата на Пирин. Той пусна пас към Вини Трибуле, който не се поколеба и прати топката в мрежата, вкарвайки втория си гол в мача. 

В 71-ата минута най-дейният в срещата - Вини Трибуле, вкара и своя трети гол, но той беше отменен заради засада. 

Десетина минути преди края гостите пропуснаха да затворят срещата, след като Максим Ковальов спаси мощен удар на Тонислав Йорданов.