0

У краинецът Евгений Седюк и таджикът Парвиз Умарбаев вкараха два гола за пет минути през първото полувреме и ЦСКА 1948 победи с 2:0 Спартак (Варна) в мач от 14-ия кръг на Първа лига. Така "червените" се върнаха на първото място в класирането.

ЦСКА 1948 е с актив от 30 точки и две повече от ЦСКА, но съставът на Саша Илич е с два мача по-малко. С още един пасив е Лудогорец, който изостава с четири точки.

ЦСКА 1948 - Спартак Варна. Снимки: start-photo.bg
ЦСКА 1948 Спартак Вн ЦСКА 1948 Спартак Вн ЦСКА 1948 Спартак Вн
19

Отборът на Любослав Пенев изкова победата още през първото полувреме. В 33-та минута Джонатан Перейра центрира пред вратата на Спартак и Евгений Сердюк изпрати топката в мрежата с глава, а пет по-късно Парвиз Умарбаев получи подаване от Ивайло Чочев на границата на наказателното поле и преодоля за втори път Иван Дичевски.

През второто полувреме положенията бяха кът и ЦСКА 1948 спечели заслужено с 2:0. Това остави Спартак на дъното в класирането с актив от пет точки.

"Бяхме по-настоятелни, играехме пред тяхната врата, създадохме доста положения и вкарахме два гола, които се оказаха достатъчни за трите точки. Обръщаме внимание на всеки един елемент от играта и се стараем да бъдем по-добри в следващия мач", заяви наставникът на ЦСКА 1948 Любо Пенев пред Диема Спорт.

"От гледна точка на самочувствие бе хубаво Сердюк и Умарбаев да вкарат. Те още свикват със стила ни.

Дай Боже да продължаваме така. Винаги има един или двама, които са контузени, но за момента няма такива с трайни травми. Продължаваме да се подготвяме сериозно и отговорно. В никакъв случай няма да подценим който и да е съперник, още по-малко Славия. За нас няма лесни мачове", допълни Пенев.

Колегата му в Спартак Тодор Киселичков имаше различно мнение за двубоя:  "Победиха ни без реални голови ситуации. Бяхме неподготвени при едно центриране, а след това се пропукахме в средата на игрището. Да, ЦСКА владееше инициативата, но за чисти положения не се сещам. Планът ни в защитата проработи", заяви Киселичков за Диема Спорт.

"Не бяхме в оптимален състав, но разчитаме на всички. Опитахме да се противопоставим на изключително силен отбор и ако бяхме използвали положенията ни, можеше да се получи мач с по-голямо напрежение. Ще се борим да се подобряваме", допълни той.