0

Н астоящото ръководство на ПФК Левски намалява главницата по дълга към НАП с 1 100 000 лв. след успешната кампания "Акции 2023". 

Така спестява и лихви от 11 000 лв. месечно, които щяха да бъдат дължими, ако не бяха събрани средствата. Това каза председателят на „Бизнес клуб Левски“ адвокат Борислав Георгиев след като футболният клуб публикува на страницата си резултатите от втория етап на кампания по закупуване на емитираните нови акции. 

Ръководството на Левски отчете близо 600 хил. лв. приходи от кампанията.

„През последните месеци управлението на ПФК Левски, встъпило през месец април 2023 г., обслужва и намалява дълга към НАП, като за период от 3 месеца е внесло общо 2 400 000 лева повече отколкото предишното ръководство за същия период на миналата година, и намалява главницата по дълга с 1 110 000 лева,  с което спестява лихви, дължими в бъдеще, в размер на 11 000 лева на месец“, каза той и допълни, че посредством новоучредения „Бизнес клуб Левски“ са закупени близо 40% от акциите. 


Това е първата инициатива на „Бизнес клуб Левски“, чиято цел е да оказва подкрепа и да подпомага синия клуб.

По думите на адвокат Георгиев предприетите реални действия посредством кампанията „Акции 2023“ ще спестят на футболния клуб месечни лихви в размер на приблизително 11 000 лева, а за период от 12 календарни месеца напред ще се спестят над 130 000 лева годишно и то само от лихви.

Ръководството на ПФК Левски предвижда да продължи кампанията „Акции 2023“ през есента, като тогава се предвижда да има още по-голям успех, каза още адвокат Борислав Георгиев и уточни, че „Бизнес клуб Левски“ ще продължи с активностите по отношение на плащанията на задълженията на футболния клуб към НАП. 

В устава на Бизнес клуба е записано, че сред целите му е да  подпомага ПФК Левски в изплащането на задълженията към НАП, да подкрепя и финансира при нужда Левски във връзка с развитието на спортно-техническата, маркетинговата и административната дейност на футболния клуб.