0

 

ВЛАДИМИР ИВАНОВ

ЦСКА се засили стремглаво нагоре по стълбата, която води надолу! Заглавието на новелата на Бел Кауфман сякаш най-добре описва ситуацията при „червените“, поне в спортно-технически аспект. И вместо отборът да разцъфне като пролетно дръвче на фона на събуждащата се природа, априлската лавина от загуби на „Васил Левски“ само постави тежката „армейска“ диагноза – ЦСКА е в криза! По-лошото за тях е, че кризата в играта преля  в криза на резултатите!

А позакъснялата треньорска смяна посочи твърде лесна изкупителна жертва – старши треньора. Нестор Ел Маестро е ясно, че не беше на мястото си при втория си престой в Борисовата градина, но също толкова ясно е, че глобалната отговорност за дисбаланса в състава по никакъв начин не е негова. Просто защото треньорът в ЦСКА отдавна е загубил правомощията си да менажира селекционните процеси и нито има крайната дума при привличането на нови попълнения, нито може да спре някой належащ изходящ трансфер. Самият Ел Маестро на няколко пъти през зимата вдигна безпомощно ръце при въпросите за селекцията и индиректно посочи с пръст към собствениците.
ЦСКА зацикли през пролетта за пореден път в последните 8 сезона, а хегемонът Лудогорец отново е готов да подпечата N-тата си титла още за Гергьовден, който тази година съвпада с Великден. На „Армията“ се точеха по-скоро за Видовден през 2024-а след болезнено пропиления шанс да станат шампиони преди 12 месеца. Заканите за надграждане откъм нови футболисти, стиковане на състава, игрови почерк обаче са на път да претърпят пълно фиаско. 

Цялата гледна точка четете в днешния брой на "Мач Телеграф"

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ В ИНСТАГРАМ

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ В ТИКТОК

АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА КАНАЛА НИ В YOUTUBE

АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА КАНАЛА НИ ВЪВ VBOX