0

Б ратя Цоневи тръгват с Левски за лагера в Турция, стана ясно вчера, въпреки че ден по-рано се появиха информации, че това няма да се случи. Имената им бяха сред тези, които ще водят подготовка в югоизточната ни съседка, която стартира днес и ще приключи до 7 февруари. Не е тайна обаче, че ситуацията може да се промени след месец, ако те не се съгласят да намалят заплатите си, след като са провели разговор в тази насока с Наско Сираков. Както в. „Мач Телеграф“ вече писа, на „Герена“ таят и надежди, че Боби и Ради ще може да бъдат продадени на други отбори, ако им хванат окото по време контролите, които са планирани в Турция. Цената им е почти символична – 50 000 лева. Нищо че двамата са и национали.

В самолета днес обаче няма да попадне Христос Шелис. Кипърският защитник твърдо не попада в сметките на Станимир Стоилов за пролетта, макар и да има договор със „сините“, който на този етап отказва да разтрогне. Мъри обаче му е казал в прав текст, че няма бъдеще на „Герена“. Затова бранителят ще трябва да търси вариант да продължи кариерата си на острова на Афродита, където най-вероятно ще се подвизава под наем до лятото. Поне на първо време. След това през лятото ще се търси друг вариант за него. Доскоро отборите в Кипър не проявяваха сериозен интерес към него, макар и да е младежки национал. 

Иначе днес „сините“ отново ще бъдат заложници на PCR тест. Такъв ще трябва да премине като застраховка новото попълнение Цунами. Както е известно, бразилецът не взе участие в първата тренировка на отбора за годината, след като не се чувствал добре. На „Герена“ предпочетоха той да не се явява там, докато не се установи на какво се дължи неразположението му. „Сините“ уточниха, че той е с две ваксини, а освен това е дал и отрицателен PCR тест. Вчера защитникът е обявил, че се чувства по-добре. Освен това са му били направени два бързи теста. Те също са показали, че не е заразен от COVID-19. Въпреки това обаче „сините“ са решили да се застраховат. За целта днес сутринта Цунами ще мине през още един PCR тест и ще бъде допуснат до самолета, ако и той покаже, че е здрав.

Групата на Левски за Белек:
Вратари - Николай Михайлов, Пламен Андреев, Йоан Загоров; защитници - Патрик-Габриел Галчев, Драган Михайлович, Хосе Кордоба, Гьоко Зайков, Иван Горанов, Вендерсон Цунами, Денис Динев, Димитър Андонов, Ноа Сонко Сундберг (ще се присъедини към отбора след приключване на ангажиментите му с националния отбор на Гамбия за Купата на африканските нации); халфове: Радослав Цонев, Борислав Цонев, Андриан Краев, Георги Миланов, Димитър Костадинов, Асен Митков, Антоан Стоянов, Николай Арахангелов; нападатели – Марин Петков, Здравко Димитров, Уелтън, Билал Бари.