0

Ц СКА 1948 постигна втора победа в контролите тази зима, след като се наложи над Монтана с 2:1 в контрола на Градския стадион в Правец. Преди три дни "червените" биха с 1:0  Арда.

ЦСКА 1948 поведе в резултата в 15-а минута, когато привлеченият от втория тим Емил Ценов изведе сам срещу вратаря Симеон Василев, който отбеляза за 1:0.

В 36-а минута играчите на Николай Панайотов стигнаха до втори гол. Точен бе бразилецът Талис, който реализира с добавка след шут на Емил Ценов от границата на наказателното поле.

В 40-а минута Бенанга пропусна дузпа за монтанчани, но минута по-късно Никола Борисов вкара отблизо за 1:2, като този резултат се запази до края.

ЦСКА 1948 ще изиграе още една контрола в подготовката – като гост на Хебър в Пазарджик на 3 февруари, седмица преди сблъсъка за Суперкупата на България срещу Лудогорец.

Двама бивши играчи на ЦСКА 1948 – Николас Пенев и Ангел Бастунов, се разписаха за победата на Хебър с 2:1 над Марица в контрола на едно от помощните игрища на ст. „Бенковски“ в Пазарджик.

Пловдивчани откриха в 20-ата мин. Чрез Димо Бакалов.

В края на първата част домакините изравниха за 1:1 чрез Николас Пенев.

След почивката гол на Станислав Маламов от състава на Марица бе отменен заради засада, а малко по-късно Хебър стигна до второ попадение след грешка на вратаря на "жълто-сините" и гол на Ангел Бастунов за 2:1.

Това бе втора проверка за Хебър от зимната подготовка на отбора след успеха с 4:1 над Ботев (Ихтиман). 

Марица пък регистрира първо поражение в предсезонните контроли след победата над Саяна (Хасково) с 2:0 и равенството 2:2 с Ботев (Пловдив).  

Резултати от други контроли на отбори от Първа лига:

В Пловдив: Локомотив Пловдив - Пирин Благоевград 1:0 (гол на Сегура в 81-ата мин.); в Несебър: Етър - Янтра Габрово 3:1.

Източник: БТА