0

Ц СКА 1948 и Славия завършиха 1:1 в мач от 19-ия кръг на Първа лига, игран на стадиона в Бистрица. Иван Минчев вкара за „сивите“ (Славия игра със сиви екипи), след като топката му беше спряна идеално за левачката от наквасения с вода терен. Резервата на ЦСКА Стелиян Добрев изравни в последната минута, като прокара топката между краката на 45-годишната резерва на гостите Георги Петков.

Той влезе на мястото на изгонения в 24-та мин. Светослав Вуцов. Титулярният страж бе отстранен за нарушение срещу Георги Русев пред границата на наказателното поле. Първоначално реферът Волен Чинков отсъди дузпа и жълт картон, но след намесата на ВАР промени решението си.

В 75-ата минута ЦСКА 1948 стигна до гол, но той бе отменен. 5 минути играта бе спряна за разглеждане на положението с ВАР. Първоначално попадението бе отменено от тъчрефера заради засада на Денислав Ангелов, който вкара топката в мрежата над плонжа на Гошо Петков. При по-внимателно вглеждане, обаче, бе отсъдена игра с ръка на подалия му с г лава Валентин Йосков.

В 82-а мин. При първия точен удар на „червените“ топката нацели десния страничен стълб на вратата на Петков след техничен удар с десния крак на Чочев.

Натискът на домакините се увенча с изравнителен гол на резервата Стелиан Добрев в 90-та мин. Той реагира най-бързо след центриране от корнер в пеналта и бутнатата от него топка мина между краката на Георги Петков, който я хвана, но на половин метър зад голлинията. Преди гола Петков извади в корнер опасен нисък шут по земя, като при плонжа си удари дясното рамо, което наложи намесата на лекарския екипа и замразяване със спрей.

"Трябва да работим още за последния пас и завършващия удар", коментира пред "Диема Спорт" треньорът на ЦСКА Николай Киров. "Това е най-тънката част във футбола, затова и футболистите, които вкарват голове, са най-скъпите", добави той, като призна, че за зимната селекция ще се наблегне на офанзивни футболисти.

"Няма как да съм доволен. Поведохме, но направихме глупост и получихме червен картон. Беше ни доста трудно, 70 минути се защитавахме. Взехме една точка, това е", каза треньорът на Славия Загорчич. "Постоянно ни атакуваха. Имаха достатъчно ситуации, но ние дори с човек по-малко можехме да вкараме още един гол преди почивката. Времето за подготовка ни е достатъчно, ще се надяваме да намерим нови играчи. Ако е възможно, ще продадем някого в чужбина. Искам повече спокойствие и нещата ще тръгнат нагоре."