0

Ц СКА 1948 нахлу в Топ 6 след първи успех за 2024 г. - 2:1 над Локомотив София. И двете попадения за „червените“ реализира Радослав Кирилов, като и за двете асистира Бирсент Карагараен.

„Железничарите“ успяха да поведат рано още в 12-ата минута на двубоя, когато Кевин Маи направи пробив по лявото крило и центрира по земя към точката за изпълнение на дузпа, откъдето Димитър Митков засече в долния ляв ъгъл на вратата, не оставяйки никакви шансове на Петър Маринов да отрази.

ЦСКА 1948 възстанови равенството в 29-ата минута, когато отборът на Валентин Илиев изплете красива комбинация. Талис направи дълго подаване към дясното крило, където Бирсент Карагарен с ножичен удар върна топката в наказателното поле. Там Радослав Кирилов стреля от воле, за да прати топката в мрежата в левия ъгъл на вратата на гостите.

„Червените“ осъществиха пълния обрат в 53-ата минута, когато Пиер Нгинда изведе по дясното крило Карагарен, който финтира защитник на Локо Сф и центрира към Радослав Кирилов, който с глава засече топката – 2:1.

След попадението играчите на гостите се хвърлиха в атаки, но вратарят Петър Маринов блесна с две уникални спасявания. Първо – след удар на Карлос Франса, а след това и след изпълнение на Кевин Маи. После пък Диого Тейшера пробва далечен изстрел, но не успя да вкара за малко.

В 90-ата минута Локо Сф отново бе близо до изравняването, но Калоян Кръстев не успя да отбележи с глава.