0

Ц СКА 1948 няма да поднови договорите си с още петима футболисти, които официално няма да бъдат част от тима през сезон 2022/2023. Става въпрос за вратарите Иван Караджов и Християн Христов, защитниците Деян Лозев и Георги Пенев и полузащитника Емил Мартинов.

Бившият национален вратар Караджов и халфът Мартинов преминават в Берое, Лозев се завръща в Арда, Пенев подсилва Созопол, а Христов ще продължи кариерата си в Спартак (Варна).

От лагера на "червените" съобщиха още, че дублиращият състав на ЦСКА 1948, воден от старши треньора Валентин Илиев, ще срещне Миньор (Перник), Спортист (Своге) и Беласица (Петрич) в първите си три контролни срещи по време на подготовката на тима преди новия сезон във Втора лига.

ЦСКА 1948 II излиза срещу Миньор (Перник) на 19 юни на стадион „Царско село“. Приятелският мач между „червените“ и Спортист (Своге) пък е на 26 юни в село Рилци. Третият спаринг срещу Беласица (Петрич) е на 29 юни, като часовете на двубоите предстои да бъдат обявени.

За дубъла са планирани още три контролни срещи на 2, 6 и 9 юли, като съперниците предстои да бъдат окончателно фиксирани.

ЦСКА 1948 II ще се готви в София до 22 юни, когато отборът ще потегли към Банско за тренировъчен лагер, който ще продължи до 9 юли.