0

Н ападателят Радослав Кирилов е пред трансфер в ЦСКА 1948. Капитанът на Славия е в последната година от договора си с "белите", след като трансферът му в шампионата на Турция през зимата се провали.

Националът е в Славия от 2019 година, а ръководството на столичани е получило оферта от страна на "червените".

30-годишният Кирилов най-вероятно ще подсили лидера в класирането ЦСКА 1948, който е на първо място в efbet Лига без нито едно поражение. 

Играещият еднакво добре и с двата крака Кирилов, който в Славия носи емблематичния №10, действа предимно на левия фланг на атаката. Неговата трансферна цена в момента, според "Трансфермаркт", е 600 000 евро.

Междувременно голмайсторът и лидер на „червените“ Ивайло Чочев подписа нов договор, съобщиха от клуба.

29-годишният полузащитник прие предложените му условия, като обвърза бъдещето си с "армейците" за дълъг период от време. 

Чочев проведе кратки преговори с ръководството в клубния офис преди да сложи подписа си под контракта в присъствието на спортния директор на ЦСКА 1948 Радослав Здравков и старши треньора на Любослав Пенев.

Бившият играч на италианския Палермо вече има в актива си 7 гола в 6 мача от началото на сезона в Първа лига, с които е начело сред голмайсторите в елита.


През миналия сезон Чочев записа 30 срещи с екипа на "армейците", в които се разписа 13 пъти и добави 1 асистенция.

Той беше избран за Играч на сезона от феновете на тима, а в началото на тази година спечели гласуването за "Най-добър полузащитник" в България за 2021 г.

През юли пък състезателят беше определен и за "Футболист номер 1" в Първа Лига, благодарение на отличните си статистически показатели в платформата InStat.