0

О тборът на ЦСКА 1948 разби с 5:1 Арда в мач от първата четворка на втората осмица на Първа лига. “Червените” си свършиха работата още през първата част, когато паднаха всички попадения. 

Светослав Ковачев откри резултата за гостите със страхотен изстрел в долния ляв ъгъл още в 58-ата секунда. Александър Колев в петата изравни, останал сам срещу вратаря. 
Четвърт час след началото на срещата Чочев донесе обрата за "червените", разстрелвайки Мартин Луков от точката за изпълнение на дузпа. 

Седем минути по-късно Колев отбеляза втория си гол в мача, получавайки ниско подаване в наказателното поле от Топузов - таранът от няколко метра нямаше никакви затруднения да намери мрежата на "сините" за трети път. 

Пет минути след това и хеттрикът бе факт - този път Колев отбеляза с глава след изпълнение на ъглов удар. В 35-ата Чочев нанесе пети удар по Арда, след добра игра с глава от десетина метра.

ЦСКА 1948 разби гостуващия Арда с 5:1 в предпоследния кръг от Първа лига
ЦСКА 1948 ЦСКА 1948 ЦСКА 1948
13

През второто полувреме голови положения нямаше, а и темпото бе спокойно. 

Така в класирането ЦСКА 1948 се изкачи на седмата позиция, която дава право на участие в баража за Лигата на конференциите. “Червените” са с 40 точки, докато преследвачите Берое и Локомотив (Пловдив), които по-късно днес се изправят един срещу друг, са съответно с 38 и 37. 

Арда от своя страна вече не участва в борбата за Европа и остава с 32 точки. Тимът от Кърджали допусна 17 гола в последните си четири срещи и логично в последния кръг няма да се бори за седмата позиция.