0

24-годишният голмайстор на Черно море Евгений Сердюк преминава в редиците на ЦСКА 1948, съобщиха от клуба. Украинецът подписа договора си в клубния офис на „червените“, след което с гордост позира с фланелката на ЦСКА 1948 за първите си снимки като футболист на тима.

"В началото на следващата седмица се очаква украинският нападател да започне подготовка със състава, воден от легендата Любослав Пенев", се казва в съобщението в сайта на "червените".

"Сердюк беше категоричен, че няма търпение да се срещне с Ел Голеадор и че несъмнено ще може да научи много от него за играта си в предни позиции.

На върха на атаката на Черно море състезателят отбеляза общо цели 15 гола във 26-те си двубоя за „моряците“, като добави 4 асистенции и привлече интереса на множество клубове със страхотните си изяви в efbet Лига.

Преди да заиграе в българското първенство Сердюк е минал през школата на португалския Фатима, за който и дебютира в мъжкия футбол през 2017 г. 

Играе в състава до 2019 г., като после има един сезон под наем в друг португалски отбор – Каса Пия, преди да пристигне във Варна.

Голмайсторът има зад гърба си и два мача за младежкия национален отбор на Украйна до 21 години. Той прави дебюта си с жълто-синята фланелка през март 2019 г. в приятелски мач срещу младежите на Казахстан.

Впечатлява с добра техника, отлично позициониране, борбеност и прецизен завършващ удар.

Приветстваме Евгений с добре дошъл и му пожелаваме да бъде здрав и головете му с фланелката на ЦСКА да не спират! Успех!", написаха на сайта на ЦСКА 1948.

В отбора има и друг украинец – вратарят Генадий Ганев, който е от български произход, и дойде при "червените" това лято от Берое. 

Според оценката на специализирания сайт "Трансфермаркт" в момента пазарната цена на Сердюк е 500 000 евро. 

Централният нападател на ЦСКА Алекс Колев, който не спираше да бележи в контролите през подготовката, е в серия от 7 мача без отбелязан гол като титуляр в Първа лига за сезона, като в предишния кръг - срещу Локо София, бе изгонен с директен червен картон още в 21-ата мин.

С идването на Сердюк треньорът Любо Пенев ще има повече конкуренция сред нападателите си, като заявка за стартовия състав даде и Ангел Бастунов с двете си попадения в последните 2 мача.