0

Ц СКА 1948 победи с 2:0 тима на Славия в последен мач от плейофите на Първа лига, като по този начин тимът на Валентин Илиев си осигури седмото място в крайното подреждане, а с това и класиране за решителния бараж за Европа.

В него „червените” ще имат за съперник третия в класирането отбор на ЦСКА. Сблъсъкът, който ще определи българския участник в Лига на конференциите през новия сезон, ще се играе в петък от 19.00 часа на националния стадион „Васил Левски”.

В мача срещу Славия ЦСКА 1948 не допусна изненада и взе своето, с което обезсмисли резултата от другия мач по същото време между Ботев Пловдив и Арда. Тимът от Кърджали също таеше надежди за Европа, но победата с 1:0 над „жълто-черните” се оказа пирова.

Педриньо и Никола Илиев реализираха попаденията за ЦСКА 1948, с които „червените” се добраха до заветното седмо място и баража за класиране в Европа.

Единственото попадение на „Колежа“ пък реализира Тонислав Йорданов в 37-ата минута. 

Капитанът на „канарчетата“ Лъчезар Балтанов пък изигра последния си мач за първия тим на Ботев. Той бе сменен в  86-ата минута и беше изпратен с шпалир от двата отбора.