0

Р ъководството на ЦСКА и феновете искат отбора да играе атакуващо. Това е заложено в ДНК-то на "червения" колос.

Старши треньорът на тима Нестор Ел Маестро обаче ще стартира днес атаката към титлата в домакински мач с Ботев Враца с 55 процента защитници в титулярния състав и сред резервите. Говорим за полевите футболисти. Наставникът на "армейците" ще извади добър и атакуващ тим от първата минута, но сред резервите има само един халф - Станислав Шопов, който е пред трансфер в Ботев Пловдив и от известно време мисли много повече за Коматево, отколкото за ЦСКА, и един нападател - Данило Асприля.

Всички останали номинално са защитници, а от тях единствен Емануел Шакич може да играе и в халфовата линия.

Възможно е Ел Местро да вкара в групата и някой от юношите като Илиян Антонов или Георги Чорбаджийски, но той така или иначе не разчита на тях.

При всички положения обаче наставникът няма налични футболисти, за да прави някакви промени или ротации в атака и халфовата линия.

Единствен временно извън списъка за тази зона днес е Марселино Кареасо, който е наказан. Колумбиецът ще бъде на линия за следващия мач, но и това не променя очевидната истина, че отборът е тотално кадрово ограничен в предни позиции. Все още на "Армията" е и Лазар Туфегджич, но той е зачеркнат и едва ли отново ще играе за тима.

Иначе не се очаква Ел Маестро да предприема някакви изненадващи решения около титулярния състав.

В отсъствието на наказания Бусато под рамката ще застане Димитър Евтимов, а Орлинов, който игра много силно по време на контролите, ще остане на пейката.

В защита ще бъдат Турицов, Матай, Хр. Петров и Вион. В халфовата линия Ел Маестро ще пусне тримата норвежци - Скаршем, Линдсет и Хайнц, а Амос Юга ще бъде най-отдолу на ромба. В атака нещата също са ясни - Фернандо Каранга и Матиас Фаетон.

От "Армията" твърдят, че може би през другата седмица ЦСКА трябва да се подсили с двама нови - халф и нападател.

Ел Маестро е разкрил пред свой близки, че чака обещаните му попълнения с нетърпение, но на този етап не е сигурно на 100-процента, че те ще се превърнат във факт. А дотогава, треньорът ще опитва да превърна ЦСКА в атакуващ отбор, въпреки че повече от половината футболисти са защитници.