0

Ц СКА се класира за четвъртфиналите на турнира за Купата на България, след като се наложи над столичния Септември с 2:1 в мач, в който „червените“ официално се водеха гости. 

Головете за тима на Саша Илич вкараха Маурисио Гарсес и Дюкенс Назон от дузпа, Асен Георгиев върна едно попадение за Септември.

Мачът се игра на стадион "Българска армия" по взаимна уговорка между двата отбора. Септември са се решили на този ход, за да не плащат наем за Националния стадион "Васил Левски".

За тима на Саша Илич не игра наказаният капитан Юрген Матай, а на вратата на Септември застана резервата Иван Василев вместо титуляра Димитър Шейтанов.

Първото по-добро положение пред една от двете врати бе за Септември. В 11-ата минута юношата на Левски Мартин Петков навлезе добре в наказателното поле и нанесе диагонален удар, който бе избит от вратаря на "червените" Димитър Евтимов.

В 55-ата минута символичните гости откриха резултата. Тибо Вион проби отдясно и центрира, като защитникът на Септември Асен Георгиев не успя да избие топката и я заложи на Маурисио Гарсес. Бразилецът преодоля с първото си докосване съперник и след това с левия крак насочи топката във вратата.

В 60-ата минута Станислав Шопов вкара много хубаво попадение с техничен шут с левия крак след асистенция на Брадли Де Нойер. При преглед със системата за видео повторения се оказа, че Християн Петров е бил в засада в началото на атаката и голът не бе зачетен.

В 68-ата минута дойде вторият гол за "червените", играли като гости в черно. 

След пробив на Гарсес отляво отново Асен Георгиев сгреши, като при плонжа си удари топката с ръка, която се намираше в неестествено положение. 

Съдията Никола Попов отсъди дузпа, а резервата Дюкенс Назон я превърна в гол с мощен удар.

След почивката дебют за ЦСКА направи Симеон Александров, който премина на "Армията" точно от Септември.

В 77-ата минута голям пропуск за Септември направи Атанас Кабов, който нанесе диагонален удар, минал покрай дясната греда на Димитър Евтимов.

В 81-рата минута отново Септември бе близо до почетен гол, който заслужаваше. Мартин Петков бе изведен само срещу Евтимов, който блокира удара му, а при добавката Димитър Костадинов стреля в празната врата, но Християн Петров изби с шпагат пред голлинията. 

Символичните домакини все пак стигнаха до попадение, след като Асен Георгиев вкара с глава в 83-ата минута след корнер на Костадинов.

В добавеното време на срещата резервата на Септември Радослав Живков, който е преотстъпен от ЦСКА, пропусна да изравни при разбъркване след корнер.

На четвъртфиналите се класираха по-рано също Спартак Варна, Арда и Локомотив София.