0

Ц СКА направи първия си зимен трансфер. Утре в София за прегледи и подпис пристига Тобиас Хайнц – 24-годишен нападател на шведския Хекен. През миналия сезон той е играл под наем в Сарпсборг, като се е отличил с 15 гола и 6 асистенции. В този тим е бил съотборник с халфа на ЦСКА Джонатан Линдсет, научи „Мач Телеграф“.

Тобиас Хайнц може да играе на всички позиции в атаката – като ляво и дясно крило, като атакуващ халф, както и дори като нападател. 

Именно такива футболисти иска треньорът Саша Илич, който често сменя схемата и изпълнителите. Например един Лазар Туфегджич, дошъл по изричното настояване на наставника, вече бе пускан като плеймейкър, ляво крило и втори нападател.

Хайнц е роден на 13 юли 1998 г. в Мос, Норвегия. Висок е 174 сантиметра. Юноша е на Мос, е мъжкия футбол е играл за Спринт-Йелой, Сарпсборг (три пъти), Касъмпаша и Хекен. Има договор с шведския тим до 2024 г., така че от „Българска армия“ ще трябва да плащат трансферна сума за правата му. Стойността му според Transfermarkt.de е 1,1 млн. евро.

Шведското издание Fotbollskanalen.se съобщава, че ЦСКА и Хекен са преговаряли много дълго време за трансфера на Хайнц, като в крайна сметка договорът ще бъде подписан в близките часове.

11-и е за „Златната обувка“

Бъдещият нов играч на ЦСКА Тобиас Хайнце може и да не играе като класически централен нападател, но може да се похвали с много призово класиране. Към днешна дата той заема 11-о място в класацията за „Златната обувка“ със своите 15 гола в елита на Норвегия.

Логично на полусезона в първенствата есен-пролет, футболистите, които играят в лиги, които са в другия цикъл (пролет-есен), като шведската, норвежката, финландската и беларуската, са по-напред.

Въпреки това лидер и в момента, с оставащ повече от полусезон, е Ерлинг Холанд с 21 гола, 42 точки (2 точки на гола). Тройката допълват Амал Пелегрино от Бодьо/Глимт (25 гола/37,5 точки, 1,5 точки на гол) и Роберт Левандовски (Барселона) (13 гола, 26 точки, по 2 точки.