0

В сички са във възхита от ЦСКА и новия треньор Томислав Стипич, който напълни отбора с „червени“ юноши, но въпреки това успя да запише само победи в контролите, пише днес в. „Мач Телеграф“. 

„Армейците“ бяха безмилостни – седем победи в седем двубоя,  но въпреки че отборът бе на подготовка само в България, в пакета от двубои влизат и три чуждестранни съперника -  Политехника Яши, Макаби Петах Тиква, Гиляни и Раднички Ниш. „Армейците“ демонстрираха и впечатляваща защита – допуснаха едва две попадения. 

Славия е другият отбор само с победи – 5 от 5, но трябва да се отбележи, че нивото на съперниците е много по-ниско – Септември София, Беласица, Марек и Спортист, като само Локо Пловдив е друга класа. Като генерирани въображаеми точки Лудогорец е на второ място с 6 победи и 1 равенство в седемте си срещи. С два от съперниците си обаче „орлите“ играха по едно полувреме. При един от тези двубои дойде и равенството – 0:0 с Етър. Отборът демонстрира и най-железната защита от всички отбори в елита – един допуснат гол, което прави 0,14 на среща.

Левски е на петото място, като „сините“ тръгнаха с две победи над Спартак Пл и Септември, но преминаха към серия от три равенства – с Черно море, Арда и Макаби Нетаня. 

Интересно е, че само три отбора - Лудогорец, Хебър и ЦСКА 1948, се подготвяха в чужбина, а останалите 13 останаха в България. Безпрецедентен е фактът, че ЦСКА и Левски не излязоха зад граница.

Най-малко точки пък генерира Хебър, който записа само една победа – над Спартак Пловдив в първата си проверка. Последваха катастрофи срещу унгарските Пакши с 1:6 и с Фехервар 2:5, ремита с Глория Бузау и Локомотива Загреб, поражениe с 0:1 от Горица.

Що се отнася до голмайсторите, то двама си поделят първото място с по четири попадения – това са норвежецът Тобиас Хайнц, който вероятно е и най-добре представилият се играч в контролите. Той вкара умопомрачителен гол на Берое от волле. С четири попадения е и нападателят  на Арда Тонислав Йорданов.