0

Ф ланговият бранител на ЦСКА Брадли де Нойер може да влезе в игра по-рано от очакваното, пише днес в. "Мач Телеграф". 

Последните информации от "Армията" сочеха, че 26-годишният нидерландец ще се завърне на терена едва през април. Де Нойер скъса нелепо кръстни връзки на коляното в средата на май 2023-а при в плейофния мач с Черно море в Пазарджик, падайки на асфалта край тъчлинията. Впоследствие той претърпя операция в Испания и се очакваше до края на миналата година да поднови тренировки и да влезе на пълни обороти за зимната подготовка в Турция.

Оказа се обаче, че възстановяването на нидерландеца върви по-бавно от стандартните 6 месеца, като от ЦСКА предполагат, че донякъде причините са и психически - нещо обичайно при подобен вид тежки контузии. За сравнение - капитанът Юрген Матай, който получи скъсване на предна кръстна връзка през юни и впоследствие също се подложи на хирургична интервенция, успя да поднови леки тренировки още през декември, а в събота се очаква да се завърне в игра в контролата с полския Корона Киелце.

За разлика от Матай обаче Брадли де Нойер все още не може да приключи с възстановителните процедури и да се завърне постепенно към упражнения с топка. Кадровият ребус в защита е активизирал скаутското звено на "Армията" да търси усилено нов ляв бек, тъй като е ясно, че на 20-годишния гамбиец Сейни Санянг трудно може да се разчита в решителните двубои напролет. Никак не е изключено ляв бранител да се появи в Алания още тази седмица.

От ЦСКА обаче са готови да действат и през февруари, тоест след затварянето на зимния трансферен прозорец на Запад, когато може да се привлече някой футболист от средноевропейско ниво.
Ако подобен входящ трансфер обаче не се осъществи, при всички положения Брадли де Нойер ще се включи в тренировъчния процес на ЦСКА след завръщането на тима от Анталия на 4 февруари. В началото нидерландецът ще се подготвя на облекчен режим, но спрямо чувствителността на коляното му самият играч също ще има крайната дума за натоварванията. Не е изключено в работата с бранителя да се включи и психоложката на тима Полина Хаджиянкова.

Автор Владимир Иванов