0

Ц СКА и Левски отново не успяха да излъчат победител в дербито от 27-ия кръг на Първа лига. Срещата от плейофите в елита завърши при резултат 0:0, като головите възможности в мача определено не изобилстваха.

След посредствена първа част, в която двата тима не успяха да отправят нито един точен удар в очертанията на една от двете врати, двубоят стана по-интересен след почивката. 

Първата добра възможност за гол в мача дойде час в 57-ата минута. Тя бе в полза на ЦСКА. След центриране в наказателното поле резервата Йоан Баи се пребори за топката отляво и пусна пас към Греъм Кери. Атакуващият футболист на „червените” стреля с левия крак по диагонала, но Ники Михайлов действа авторитетно и с ръка успя да избие в ъглов удар.

Пет минути по-късно Левски организира добра атака, при която Билал Бари бе изведен зад защитата на ЦСКА, но поведе дълго топката и позволи на Евтимов да реагира и да избие коженото кълбо от краката му. Уелтън също имаше добър шанс, но слабият му удар не затрудни Евтимов.

В 72-рата минута Маурисио Гарсес успя да насочи топката в мрежата на Николай Михайлов, но нападателят на ЦСКА бе в явна засада и голът бе правилно отменен. Още при изстрела на Гарсес, футболистите на Левски бяха спрели да играят.
В даденото продължение удар на Варело бе избит в ъглов удар, а в последната секунда Жеферсон пропусна отлична възможност с глава.

Вечното дерби отново завърши без голове
вечно дерби вечно дерби вечно дерби
26

Така „червените“ могат повече да съжаляват, че не стигнаха до победата, тъй като пропиляха повече чисти положения за гол в последните 20-ина минути на двубоя. Това бе второ поредно вечно дерби, което завършва без голове. Лошото и за двата отбора е, че заради натрупани картони загубиха ценни игричи за предстоящите полуфинали-реванши в турнира за Купата на България предстоящата седмица.

Както е ясно, Левски бе без звездата си Георги Миланов, а наставникът Станимир Стоилов бе наказан и изгледа двубоя от трибуните. ЦСКА пък бе воден от новия си треньор Алън Пардю след оставката на Стойчо Младенов. 

В началото на двубоя феновете на Левски издигнаха транспаранти насочени към собственика на противника Гриша Ганчев и към противниковите привърженици. "В София сте вечно гости", гласеше единият и „Гриша, сгъвай цирка. Връщай мачовете в Ловеч“, пишеше на другия.

Феновете на ЦСКА от сектор "Г" пък издигнаха плакат с надпис, който бе насочен очевидно към ръководното тяло на отбора от "Българска армия". "Ръководството с най-голям толеранс пропиля и последния си шанс", пишеше на транспаранта от привържениците на "червените".