0

Ц СКА ще трябва да играе втори последователен домакински мач извън столицата. „Червените“ ще приемат съгражданите си от Септември в двубой от единадесетия кръг на efbet Лига на 5 октомври от 17:30, като се очаква срещата да се състои в Стара Загора.

Причината за изместването на домакинството е невъзможността да се използва Националния стадион „Васил Левски“ в София, където ЦСКА приема съперниците си след старта на реконструкцията на стадион „Българска армия“.

Причината за затварянето на „Васил Левски“ бяха концертите на Ед Шийрън и Андреа Бочели, които наложиха ремонт на тревната настилка. Това принуди и пренасрочването на голямото дерби между Левски и ЦСКА от 14 септември на 19 октомври. Първоначалните планове бяха ремонтът на Националния стадион да приключат към края на месеца, но той все още е в начална фаза и сроковете няма да бъдат спазени.

В тази връзка, ЦСКА проучва алтернативни варианти за провеждане на мача със Септември. Именно затова и „червените“ обмислят да използват стадион „Берое“ в Стара Загора заради доброто състояние на тревата там.

Предишното домакинство на ЦСКА също беше планирано първоначално за там, но последва промяна и срещата срещу Берое се състоя на стадиона в Благоевград, където феновете осигуриха страхотна атмосфера.

Въпреки това, за предстоящия мач със Септември, ЦСКА предпочита да играе в Стара Загора, като стадион „Христо Ботев“ в югозапада се счита за резервен вариант, пише gong.bg.