0

Р ъководството на ЦСКА иска да подпише по-дълъг договор със старши треньора на тима Саша Илич, разкриха от "Армията" пред вестник „Мач Телеграф“. Сърбинът парафира в началото на сезона за две години с "червените", но според запознати втората е условна.

Когато Илич беше представен официално за нов наставник на лидера в класирането, се заговори, че контрактът му е за 1 + 1 година, което означава, че скоро двете страни ще седнат за нови преговори. Желанието на "червените" шефове е Саша Илич да подпише поне за още два сезона - до лятото на 2025 година, което със сигурност ще бъде гарнирано с увеличение на заплатата на сърбина.

По този начин ЦСКА иска да блокира апетитите на чужди клубове към треньора. Припомняме, че през последните месеци в Сърбия спрягаха Саша Илич за Партизан, а самият наставник преди няколко дни обяви пред медиите в Турция, че желанието му е един ден да поеме тим от първенството на комшиите.

В Борисовата градина са много доволни от работата на легендата на Партизан, който успя да превърне ЦСКА в силен отбор. Към днешна дата "армейците" са лидери в класирането, а отделно от началото на годината се вижда солидно подобрение в представянето на отбора.

"Червените" шефове са обнадеждени и от факта, че с работата си Илич вдига цените на футболистите в отбора. Сърбинът ротира по такъв начин състав, че всички налични играчи имат шанс да разкрият качествата си, което не се е случвало от доста време на "Армията".

С отлични впечатления от Саша Илич са и самите футболисти, които не крият пред шефовете, че именно треньорът е основната причина за първото място на тима в класирането.

Автор: ХРИСТО ГЕОРГИЕВ