0

Ц СКА е бил близо до привличането на много силен футболист от Бразилия. Става дума за Гуга, десният бек на носителя на Копа Либертадорес Флуминензе, пише днес в. „Мач Телеграф“. 

Той е на 25 години и е бивш младежки национал на „селесеао“. Привлечен е от Флу само преди няколко месеца, като преди това е играл за Авай и Атлетико Минейро. Гуга е бил желан от „армейците“, но е предпочел да остане в родината си.

Футболистът игра и във финала за Копа Либертадорес, като влезе на терена в 85-ата минута срещу Бока Хуниорс. По това време резултатът беше 1:1, а в крайна сметка бразилците спечелиха с 2:1. Във Флуминензе желаният от ЦСКА футболист е съотборник със страхотни играчи като Марсело, Фелипе Мело и Гансо. Той се казва Гуга, по прякора на тенисиста Густаво Куертен, тъй като имал прическа като неговата.

В момента десен бек на ЦСКА е Иван Турицов. Към национала обаче има интерес от чужбина и той може да бъде продаден. Алтернатива за неговия пост е опитният Тибо Вион, но французинът е използван на няколко позиции от треньорите на „червените“ в последните години.