0

Два гола на Жорди Кайседо в добавеното време на двете полувремена не позволиха на Арда Кърджали да победи ЦСКА, а двата отбора направиха равенство - 2:2, в отложен мач от втория кръг в Първа Лига, съобщи Gong.bg.

Тонислав Йорданов от дузпа даде аванс на Арда в 32-ата минута, но Кайседо изравни в добавеното време на първата част.

Иван Коконов отново изведе домакините в 55-ата, а еквадорският нападател на ЦСКА изравни във втората минута от добавеното време на срещата, с което спаси гостите от загуба. Кайседо има 12 гола и е новият лидер при голмайсторите в Първа лига, като измести Пиерос Сотириу от Лудогорец, който е с 11. Двамата се изправят един срещу друг на Българска армия в мача между водача и втория в класирането.

Победа в Кърджали даваше възможност на отбора на Стойчо Младенов да скъси до 3 точки аванса на лидера Лудогорец, който гостува на 20 декември на стадиона в Борисовата градина.

Сега обаче ЦСКА-София е на 5 точки зад „орлите“ и дори победа на Армията в понеделник няма да ги мръдне по-нагоре от обичайното вече второ място.

Преди началото на мача спортният директор на домакините Ивайло Петков награди с плакет и специална фланелка вратаря Иван Караджов. Причината за това беше, че стражът записа своя мач №100 в професионалния футбол с тима от Кърджали.

Треньорът на гостите Стойчо Младенов видя напрежение у играчите си. "Добре реагирахме и успяхме да спасим едната точка. Бяхме дошли за трите точки, но колкото повече говорим за титла, толкова повече се появява напрежение в играчите. Но те трябва да свикнат с това нещо, защото ако не са готови за това напрежение, трябва да анализираме нещата.

Напрежението води до брак в играта. Имаше нервност, припряност, трябва да сме по-уверени, а не се получи. Трябва да видим кой може да издържа на това напрежение и кой не издържа. Имахме възможности още в първите минути да отбележим гол. Липсват ни креативни халфове, които знаят как да успокоят играта, как да дадат последния пас. Хамза (Чатакович) се стара, но беше неефективен.

С отбори като Арда почти не бяхме убедителни. В един период от 15-20 минути да упражним натиск - това не се получи. Това оказва влияние на ефективността в играта при нашите футболисти. От първия ден говоря едно и също, но явно някой хора не искат да ме чуят. Този отбор има основа, върху която да надграждаме - сега зимата, после лятото и да бъдем това, което искаме да бъдем. Да се настаним срещу Арда, да държим топката и да ги натиснем. Няма комбинативност, липсва човек с топката и неща, които сме коментирали. Апелирам за пълна мобилизация за следващия мач и да скъсим дистанцията с тях, а после пролетта ще му мислим. Аз говоря това, което виждам и чувствам. Не може да ми повлияят, че този е страхотен, а аз не го слагам", завърши Стойчо Младенов."