0

Ц СКА включи нитрото след 1:0 за Берое и в последните 20 минути гледахме компилация от „Бързи и яростни“. Без никакво съмнение това бяха най-добрите минути на „червените“ през този сезон, а от доста повече време насам. 

Играчите на Саша Илич реагираха по най-добрия начин на решението на феновете да прекратят бойкота. При това мачът се разви по най-добрия възможен начин, който да докаже всеотдайността и решимостта на отбора да се бори за титлата. ЦСКА показа ярост, която малко по-рано напълно отсъстваше при Левски, след като Черно море поведе в резултата. Видя се, че бързината, техниката и резултатността не се влияят от замръзнал терен и студено време. 

Сектор Г създаде на трибуните огън какъвто сме свикнали да виждаме в най-силните години на „червената“ агитка. В същото време на терена „армейците“ действаха изключително хладнокръвно и разумно, независимо дали резултатът бе 0:0, 1:0 за домакините, 3:1 или 4:1. 

При Илич ЦСКА показва убийствена ефективност, с каквато отборът не можеше да се похвали в предишните години, нито пък може сега да покаже някой от съперниците на „армейците“ в Първа лига.   От началото на сезона „червените“ са отправили 85 точни удара към вратата на съперника, като са реализирали 38 от тях, което представлява колосалните 44,7% ефективност. Общият брой удари пък е 161, като процентът реализация – 23,6, също е впечатляващ. За сравнения вторият тим с най-добри показатели – Лудогорец, отстъпва доста на „червените“ - 18%. Така, например, в мача с Берое момчетата на Саша Илич имаха 5 точни удара и реализираха четири от тях. 

Огромен плюс за ЦСКА и минус за съперниците е, че и четиримата играчи от Латинска Америка, бележат, което пък прави офанзивната част на тима за непознаваема от страна на съперника. Впечатляващ брой голове имат Дюкенс Назон, Марселино Кареасо, Браян Морено и Гарсес. Освен това Илич разполага с голям брой креативни играчи – футболисти с фантазия, които могат да променят хода на атаката – извън изброените по-горе тук попадат още Лазар Туфегджич, Станислав Шопов, Дауда Бамба, Жираир Шагоян, Тибо Вион и Джонатн Линдсет. През зимата ръководството наблегна на качеството, а не на количеството с привличането на впечатляващ и можещ халф като Тобиас Хайнц. На практика в отбора на ЦСКА няма офанзивен играч, който да не може да даде някаква екстра, а сборът от тези екстри може да бъде равен само на титла.